Ingrediencie na cesto:
- 250g ovsenej múky (rozmixované ovsené vločky)
- soda bikarbóny
- 2 vajcia
- 4 ČL holandské kakao
- 4 ČL medu
- 250 ml vody
Ingrediencie na plnku:
- 500g tvarohu (riedkeho)
- dochucovacie kvapky (alebo med)
- 2 banány
Postup:
- Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame, aby nám vzniklo tekutejšie cesto. V prípade, že ho budete mať veľmi husté, tak pridajte trošku vody (spozorovala som, že ak som použila inú značku vločiek ako som zvyknutá, tak mi „vypili“ vločky viacej vody a musela som prilievať, aby cesto malo konzistenciu ako vo videu).
- Hotové cesto si vylejeme do silikónovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 30 minút (odporúčam cesto kontrolovať, lebo každá rúra pečie inak) 😉
- Po upečení si necháme korpus vychladnúť, vydlabeme stred (vid. video) zo zvyšných kúskov si spravíme mrveničku a dáme si ju bokom.
- Korpus si po bokoch a na spodku poutláčame.
- Pripravíme si plnku z tvarohu a dochucovacích kvapiek.
- Časť plnky nalejem na dno korpusu, na jeho vrchnú čas poukladáme banány a vylejeme zvyšnú časť plnky.
- Vrchnú časť koláča posypeme mrveničkou z vydlabaného cesta… jemne poutláčame a dáme stuhnúť do chladničky.
Prajeme dobrú chuť