Počet porcií: 10-12 ks guličiek, záleží na veľkosti
Budeme potrebovať:
- 200g ovsených vločiek
- 3 stredne veľké uvarené zemiaky
- štipku soli
- 15 vykôstkovaných a rozpolených sliviek
- 2 polievkové lyžice medu
- 1,5 dcl vody
Postup
Na sporák si dáme zohriať hrniec z vodou. Medzitým, ako nám voda zovrie, tak si pripravíme gulôčky 🙂
Do dózy si vysypeme vločky a ponorným mixérom ich vymixujeme na prášok. Keď máme z vločiek múčku, pridáme 3 uvarené pretlačené zemiaky, osolíme a vypracujeme rukou cesto, tak aby sa nám ani nelepilo ani neroztekalo. Namočíme si ruky a naberieme si cesto. Na dlani si vytvoríme placičku do ktorej dáme polku slivky, a spravíme si guľku, ktorú v navlhčenej ruke pogúľame. Keď máme všetky guľky hotové, stíšime si trochu sporák a do vriacej vody dáme na 3 minutky guľky povariť.
Po uvarení guľky vytiahneme a necháme vychladnúť. Zvyšné slivky, čo nám ostanú, si nakrájame na drobné kúsočky, dáme podusiť na panvicu a podlejeme ich vodou. Po zmäknutí pridáme med a miešame vareškou, kým nám med neskaramelizuje. Skaramelizovanú omáčku odstavíme so sporáka. Na tanier si pripravíme guľky a polejeme ich skaramelizovanou slivkovou omáčkou.
Kto nemá chuť na omáčku, môže si to posypať kokosom, makom, orechmi alebo horkým kakaom ♥
Dobrú chuť hladoškovia ♥♥♥♥
Odporúčaná konzumácia počas redukcie váhy: na raňajky alebo desiatu (iba v tom prípade, ak sme mali nízko-sacharidové, bielkovinové raňajky).